Cestovní pojištění můžete získat i zdarma

Publikováno 3. 8. 2017

Význam cestovního pojištění určitě není třeba komukoliv zdlouhavě představovat. Služba, která vás ochrání při cestě za hranice České republiky, a to především z pohledu nemalých peněžních výdajů za lékařské služby. Náklady na ošetření a lékařské zákroky v cizině mohou být z našeho pohledu totiž skutečně astronomické.

Cestovní pojistění

Někteří lidé bohužel cestovní pojištění opomíjí a vyráží za hranice bez něj, ať už vědomě či zcela nevědomky. Takové jednání může mít poměrně závažné důsledky i v okamžiku, kdy budete chtít v zahraničí navštívit třeba jen obyčejného zubaře. Přitom náklady na cestovní pojištění nejsou nikterak vysoké. Položky v řádu pár korun lze získat nejenom výhodněji, ale dokonce zdarma. S oběma možnostmi vás seznámíme v následujících řádcích.

Dopřejte si levné cestovní pojištění

Pokud chcete kvalitní a zároveň cenově dostupné cestovní pojištění k vaší plánované zahraniční cestě nebo dovolené s rodinou, využijte možnosti uzavřít smlouvu online. Ano, k volbě konkrétního pojištění slouží hned několik srovnávacích serverů, s pomocí nichž se domůžete základní slevy ve výši 5 – 10 %. Na jediném místě můžete srovnat spoustu produktových nabídek a na základě stanovených parametrů si zvolit tu, jež vám bude vyhovovat nejvíce.

Cestovní pojištění zdarma

Druhou variantou, o níž možná ani nevíte je bezplatné cestovní pojištění. To se nabízí především držitelům nejrůznějších platebních karet. Právě u nich bývá jedním z bonusů cestovní pojištění zdarma. Výjimkou nejsou ani speciální nabídky cestovních kanceláří, které toto pojištění dávají zcela automaticky.

Nepodceňujte krytí cestovního pojištění

Bez ohledu na to, zda za cestovní pojištění zaplatíte normální cenu, tu zvýhodněnou na internetu nebo dáte přednost bezplatnému pořízení, vždy si před odjezdem prostudujte krytí takové služby. Zaměřit byste se měli na následující položky.

Klasické cestovní pojištění je schopno krýt běžnou rodinnou dovolenou. Pakliže však máte rádi sport, adrenalin nebo se chcete věnovat jiným nestandardním činnostem, zahrňte takové procesy do pořizovaného cestovního pojištění. To by mělo být vždy odrazem vámi plánovaných aktivit.

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…