Návod pro začátečníky. Jak sjednat kvalitní cestovní pojištění přes internet?

Publikováno 30. 11. 2020

Cestovní pojištění je v dnešní době nezbytností při jakékoliv zahraniční cestě. Díky velice přijatelným poplatkům se určitě nikomu nevyplatí šetřit na těchto místech. Navíc, když zdravotní služby v Evropě či kdekoliv po světě dosahují výše desítek až stovek tisíc korun podle daného zákroku. I když si možná uvědomujete důležitost cestovního pojištění, nemusíte tušit, že se k němu lze dostat daleko lépe než kdykoliv předtím. Dnes už není třeba chodit na vzdálené pobočky pojišťoven, kde budete čekat fronty nebo jednat s pracovníkem pojišťovací společnosti. Cesta k výhodnému cestovnímu pojištění vede zcela jiný směrem.

Cestovní pojištění na internetu

Vaším odrazovým můstkem se stane internet. Ani zde se však nebojte toho, že byste museli navštěvovat stránky všech známých pojišťoven a ručně porovnávat jejich nabídky. K tomu slouží propracovanější projekty. Jde o srovnávací servery, které na jediném místě dokáží porovnat hned několik nabídek najednou, a to s velice pozitivním výsledkem. Použití těchto online nástrojů vám přináší několik výhod:

  • Během dvou minut můžete mít konkrétní nabídku od libovolné pojišťovny. Pak si stačí jen vybrat.
  • Možnost sjednat si zvolené cestovní pojištění s pomocí přehledného internetového formuláře.
  • Všechny výše uvedené cesty jsou dostupné 24 hodin denně a 7 dnů v týdnu zcela bezplatně.
  • Záruka té nejnižší ceny na trhu.

Cestovní pojištění na míru

Od lákavé nabídky na cestovní pojištění vás bude dělit pouze několik málo vstupních údajů. Jde především o informace o vaší osobě a délce cesty, včetně konkrétní destinace. V tomto směru si dovolíme poznamenat jednu praktickou radu. Vždy se pojistěte od dne, kdy překročíte hranice České republiky, a to i kdyby mělo jít o jedinou minutu. Po vyplnění těchto údajů můžete zvolit i příplatkové služby, jakými jsou různá úrazová pojištění, pojištění zavazadel, storno zájezdu nebo rizikové sporty. Poté dojde k vyhodnocení a celkové kalkulaci napříč všemi dostupnými a známými pojišťovnami.

Kvalitní cestovní pojištění můžete sjednat třeba zde.

Smlouva s okamžitou platností

Většina pojišťoven vám dnes umožňuje zaplatit cestovní pojištění obratem po vyplnění objednávkového formuláře. Ihned po jeho odeslání mimochodem získáváte platnou smlouvu doručenou na email, včetně asistenční kartičky. Za cestovní pojištění můžete zaplatit různými způsoby.

  • Platba prostřednictvím platební karty
  • Realizace online platebního převodu
  • Vklad v hotovosti na přepážce banky
  • Platba na terminálu Sazby a jiné

Ve všech těchto případech máte záruku, že platnost cestovního pojištění nabývá okamžité platnosti. Mnozí cestovatelé už asi trochu tuší, kam touto výhodou směřujeme. Pokud se člověk chystá na vysněnou dovolenou, zapomene na spoustu věcí. A obvykle to bývá cestovní pojištění. Když si na něj však vzpomenete večer před odjezdem nebo jen pár minut před tím, než vyrazíte na letiště, nemusíte zoufat. Právě díky vyřízení cestovního pojištění online jej lze ihned zaplatit, obdržet platnou smlouvu a vydat se za hranice České republiky s pocitem jistoty a bezpečí. Tak co, přijde vám, že vyřízení cestovního pojištění je v současnosti něčím složitým a zdlouhavým? Tomu tak rozhodně není, proto na tuto pojistku nikdy nezapomínejte. Vyřízenou ji můžete mít během pěti minut z pohodlí domova nebo odkudkoliv kde máte přístup k internetu.

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…