Až 20 000 Kč ještě dnes na účtu? Žádný problém, klikněte zde...

Jak se vhodně pojistit na cestách?

Publikováno 5. 9. 2017

Cestovní pojištění je naprostou samozřejmostí při každému výjezdu za hranice České republiky, ať už ji opouštíte z důvodu pracovní cesty nebo rodinné dovolené. Není to však jenom nutné pojištění, k němuž byste měli v takové situaci přihlížet. Prostřednictvím níže uvedených řádků vás navedeme tím správným směrem, co nepodcenit, čemu se nevyhýbat a podobně.

Obecná příprava před cestou

Nežli si vůbec zajistíte jakékoliv cestovní pojištění, zjistěte si aktuální informace o destinaci, do níž se chystáte. I z tohoto stavu totiž může vzejít požadavek v rámci budoucí pojistky. Informujte se například na stránkách Ministerstva zahraničních věcí, zda lokalita kam se chystáte, je přístupná a nehrozí v ní zvýšené riziko teroristického útoku. Důraz byste měli klást také na nezbytná očkování a na sestavování cestovní lékárničky.

Pojištění s odpovídajícími pojistnými limity

Zhodnotíte-li vaši plánovanou aktivitu v zahraničí, měla by korespondovat s adekvátními pojistnými limity. V žádném případě jejich výši nepodceňujte, protože nejde o tak velké výdaje navíc. Dále se přesvědčte o následujících věcech.

  • Pojištění platí už v den odjezdu, kdy překročíte hranice České republiky
  • K dispozici budete mít profesionální asistenční službu dostupnou 24 hodin denně
  • Obsah pojištění pokrývá všechny plánované aktivity – především u adrenalinových sportů
  • Využijte raději i pojištění odpovědnosti, které rozšiřuje základní body cestovního pojištění

Sjednejte si cestovní pojištění online a ušetíte peníze i čas!

Řešení pojištění v zahraničí

Nikomu nepřejeme, aby využil potenciál cestovního pojištění v zahraničí. Pokud k tomu ale opravdu dojde, měli byste znát několik základních pravidel. Pozor si dejte určitě při podepisování jakýchkoliv dokumentů. Vždy musíte přesně vědět, pod co se podepisujete, v opačném případě si vyžádejte pomocnou ruku, například v podání asistenční služby pojišťovny na telefonu. Za všech okolností si uchovávejte doklady spojené s vynaložením nákladů na řešení té či oné situace. Pouze na jejich základě se totiž domůžete proplacení peněz po příjezdu do České republiky. A pokud by opravdu mělo dojít k libovolné pojistné události, vždy ji nahlaste neprodleně a tento krok nikdy neodkládejte.

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…