Blíží se zima. Máte už vybrané vhodné cestovní pojištění na hory?

Publikováno 17. 10. 2017

Zima se k nám letí doslova mílovými kroky, proto je pochopitelné, že většina lidí už s dostatečným předstihem plánuje dovolenou na horách. Pokud si budete chtít letošní sněhovou nadílku užít jinde, než na českých kopcích, neměli byste zapomínat na cestovní pojištění.

Cestovní pojištění na hory

Ano, jestliže jedete za hranice České republiky, je tato služba doslova nezbytností. Pokud byste neměli uzavřené cestovní pojištění a způsobili jste si zranění vyžadující lékařské ošetření, všechny přidružené náklady půjdou za vámi.

Jak vybrat cestování pojištění na hory?

V první řadě si musíte ujasnit, jakým aktivitám se budete v horském středisku věnovat. Jestli půjde pouze o klasické lyžování na vyznačených sjezdovkách nebo dáváte přednost více adrenalinovým činnostem. V takovém případě myslete nejenom na základní pojištění, ale i na připojištění. Zaměřit byste se měli na následující věci.

  • Jaké jsou pojistné podmínky a výše pojistného?
  • Zahrnují smlouvy i rizikovější sporty, jimž se chcete věnovat?
  • Neexistují nějaké výluky z pojištění?

U cestovního pojištění na hory přemýšlejte také o tom, zda si vystačíte s běžným standardem nebo zda by nebylo lepší investovat do dalších věcí. Co takhle zvážit připojištění cestovních dokladů, které můžete ztratit? Praktické je určitě i pojištění odpovědnosti v okamžiku, kdy někomu kolem vás způsobíte nemilé zranění či finanční újmu. Jestliže vyrážíte na hory s pronajatým lyžařským vybavením, pak by stálo za to takový set připojistit. Velice oblíbené je rovněž pojištění související s vyprošťováním nebo nadstandardními službami horské služby. I tyto nečekané procesy vás bez adekvátního cestovního pojištění mohou přijít na pěkný balík peněz.

Nevybírejte si pojištění pouze na základě ceny

Samozřejmě, cena je bezpochyby rozhodujícím elementem při volbě nejrůznějších produktů a služeb, v rámci cestovního pojištění však hleďte i k výše uvedenému. O celkových nákladech na pojistku tohoto typu rozhoduje počet a stáří zúčastněných osob, konkrétní destinace, délka pobytu v zahraničí, ale i výběr připojištění oproti běžnému standardu. Ideálně, pokud porovnáte několik nabídek pojišťoven a dopracujete se k cestovnímu pojištění šitému na míru. Teprve pak si budete schopni užít pobyt na horách bez jakýchkoliv starostí. Navíc, jde o velice přiměřené náklady v porovnání s výdaji za léčebné výlohy bez pojištění.

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…