Chystáte se na cesty? Víte, jaké jsou možnosti cestovního pojištění?

Publikováno 16. 2. 2017

Cestovní pojištění je službou, s níž se setkal bezpochyby každý, kdo někdy vyrazil za hranice České republiky, ať už z důvodů pracovních, poznávacích nebo sportovních. Nutno podotknout, že jde o nepovinné pojištění – na rozdíl třeba od povinného ručení. Jeho opomíjení se však nevyplácí, což dokazuje samotný účel pojišťovacího produktu. Hlavní úlohou cestovního pojištění je totiž úhrada léčebných nákladů vzniklých při nejrůznějších situacích v zahraničí. Tyto výdaje se povětšinou pohybují v řádu desetitisíců až statisíců, a to se určitě nikomu nechce platit „z vlastní kapsy“.

Možnosti pojištění na cesty

Rozhodnete-li se uzavřít cestovní pojištění přes internet na libovolně dlouhou dobu, čeká vás výběr z několika produktových balíčků pojišťoven, z nichž samozřejmě každý obsahuje trochu jiné služby. Abyste se v této oblasti co možná nejvíce orientovali, seznámíme vás s těmi nejzákladnějšími.

Pojistěte si na cestách ty správné věci

První, co by vás mělo zajímat v rámci cestovního pojištění je výše léčebných výloh, jež budou z této služby kryty. Obvykle jde o částky v řádu milionů, výjimkou však není neomezený kredit. K tomu se obvykle váže také plnohodnotná asistenční služba. Ta vám bude k dispozici 24 hodin denně a 7 dnů v týdnu, pakliže by se opravdu něco stala. Následující služby jsou individuální záležitostí:

Pojištění odpovědnosti
Pojištění, které vás ochrání v případě, že způsobíte škodu třetím osobám (na zdraví či majetku).
Trvalé následky úrazu
Dojde-li k vážnějšímu zranění, jež ponese trvalé následky, tato služba vám zaplatí adekvátní odškodnění.
Denní odškodné při úrazu
Jestliže zůstanete v zahraničí kvůli nutnosti vyléčit své zranění, máte příležitost, získat náhradu škody za každý den navíc.
Pojištění zavazadel
Ideální pro ty, kdo využívají letadlo jako dopravní prostředek. Pojištění totiž zcela, nebo částečně pokrývá nejenom obvyklou ztrátu zavazadel, ale i jejich poškození.
Smrt způsobená úrazem
Odškodné vyplácené pozůstalým při vašem za hranicemi ČR.

Sjednejte si cestovní pojištění online a ušetíte peníze i čas!

Cestovní pojištění přináší i něco navíc…

Pakliže váš výjezd za hranice ČR nepatří zrovna mezi typické nebo bude něčím výjimečný, možná stojí za zvážení připojistit se i proti jiným – méně obvyklým problémům, které vám ve výsledku mohou ušetřit poměrně dost peněz.

Pojištění rizikových sportů
Varianta pro ty, jež prahnou po dobrodružství, adrenalinu a napětí. Typickými příklady jsou sporty, jako potápění, cykloturistika, horolezectví a mnohé další.
Pojištění storna
Jestliže cestu do zahraničí plánujete přes cestovní kancelář, nebojte se pojistit si storno zájezdu, za který jste zaplatili dopředu. Zaskočit vás může nečekaná nemoc či jiná nepředvídatelná situace.
Pojištění nevyužité dovolené
Pokud se vám na dovolené něco přihodí a budete nuceni opustit dané místo dříve, máte nárok na úhradu finanční ztráty.
Pojištění právní ochrany
Právní ochrana vám bude nápomocna hlavně v okamžiku, kdy musíte v zahraničí jednat s úřady, policií a podobnými institucemi.
Pojištění veterinární péče
Pakliže za hranice České republiky berete i svého domácího mazlíčka, neopomínejte ani na něj. Také veterinární služby jsou v cizině velice nákladné.

Čím více bodů zahrnete do plánovaného cestovního pojištění, tím porostou celkové náklady, které se obvykle vztahují k jednomu dni. Tuto cenu lze při pravidelných cestách za hranice ponížit buď formou ročního cestovního pojištění, nebo v případě více lidí rodinnou verzí cílového produktu.

Autor článku:

S ohledem na datum vydání tohoto článku nemusí být všechny uvedené informace aktuální.
Vždy aktuální informace a parametry naleznete na stránkách daného poskytovatele.


Přečtěte si také…